מזון למחשבה: אוכלים את דרכי ברחבי סרי לנקה (קריאה של 6 דקות)

תוכן עניינים

ג’וני מקארטן הוא מנהל הפיתוח העסקי שלנו בדרום אוסטרליה ובשנת 2019 יצא לסיור בן 8 הימים בקולומבו, מערות וקנדי , ולקח את כל נקודות השיא שסרי לנקה צריך להציע. הנה הסיפור שלו על האוכל המדהים שהוא נתקל בו במסעותיו.

אולי הדבר המרגש ביותר בטיולים הוא הכמות האינסופית של מאכלים חדשים ואקזוטיים שניתן לנסות. כל טיול יכול להפוך לחג אוכל ובישול, אתה רק צריך לדעת לאן ללכת. כשהצטרפתי לטיול On The Go Tours לסרי לנקה, הגעתי לגן עדן אוכלים.

נסיעה ל סרי לנקה הייתה עבורי חוויה פוקחת עיניים ומפה. דגמתי אוכל מהריח והטעימה הטובים ביותר שאכלתי – ואני די נסע!

בהתחלה הייתי סקפטי, שלא ידעתי הרבה על התרבות או המטבח של סרי לנקה. אבל לא היה לי מה לדאוג, כפי שגיליתי ביום הראשון, כשביקרתי בשוק אוכל מקומי.

רשמים ראשונים

השוק מכר מגוון מדהים של תוצרת, החל מפירות וירקות טריים, ועד דגים, בשר וכל כך הרבה יותר. כל האוכל סודר על מחצלות דשא, והניחוחות שצפו באוויר היו מדהימים. החוויה המוקדמת הזו ממש פתחה את עיניי והכינה אותי לקראת העתיד לבוא כשהתחלתי את המסע על פני האי “טיפת הדמעות” המפורסם של סרי לנקה.

woman at market in Sri Lanka
קרדיט: נייג’ל וילסון

מטיילים בשוק אחר בזמני הפנוי, אנשים מיהרו סביבי וריח עשבי תיבול ותבלינים אקזוטיים מילא את האוויר. הם היו מסודרים בצורה מושלמת בשקיות, צבעים שמעולם לא ראיתי במעבר התבלינים בסופרמרקט שלי בבית. תושבים מקומיים קראו לעברי והציעו לי את תוצרתם. נראה שקולותיהם דעכו ברקע כשקלטתי את ההמולה הכללית של השוק. הוזמנתי על ידי סוחר אחד לבוא להריח את תוצרתו, אפילו טעמתי מהפירות היבשים שהוצגו. זה היה טעים, הרגשתי את בלוטות הטעם שלי מתפוצצות מהנאה ממשהו חדש ולא מוכר. אני עדיין לא יודע מה זה ניסיתי, אבל רציתי יותר!

ככל שהסיור שלי המשיך הצלחתי לחוות מאכלים מקומיים הרבה יותר. ביקרתי בשווקים רבים נוספים, רוכלים ומסעדות. נכנסתי למגוון של אוכל סרי לנקי, שהושפע מאוד מהמטבחים של דרום הודו ואינדונזיה. אבל גולת הכותרת של כל הטיול שלי הגיעה כאשר הסיור שלנו ביקר בכפר כפרי באזור הכפרי.

חווית האוכל הטובה ביותר

כשהגענו לכפר, פגשנו משפחה מקומית שהזמינה אותנו בחביבות לביתם והתעקשה להגיש לנו ארוחת צהריים. עמדתי לאכול כמו סרי לנקה אמיתית, הרחק ממלכודות התיירים בערים הגדולות.

צפינו איך המארחת שלנו מכינה את האוכל באמצעות הכלים הבסיסיים ביותר. לא היה שום דבר שניתן להשוות למטבח המודרני שאליו אנו רגילים כל כך לחזור הביתה. בכפר לא היה חשמל אמין, הכל הוכן ביד. לא סכין באופק, אלא מקלות מושחזים וכפות עץ בעבודת יד שימשו לקצוץ בשר ולערבב מרקים. אפילו הוזמנו לעזור, לקצוץ את המרכיבים ולערבב מגוון תבלינים אקזוטיים עם האורז שהוכן.

האוויר התמלא בריחות שהבטן שלי רועשת. כשארוחת הצהריים הוגשה סוף סוף, תסלחו לך לחשוב שיש מסעדה יוקרתית המסתתרת בהמשך הדרך שהכינה את האוכל שלנו.

אכלנו קארי פפאיה, מבושל עם מלפפון מתובל, דאל עדשים, אורז חדיר עשבים, עוף, שעועית, שבבי פופדום ואורז דביק מתובל, מוגש על עלה בננה ירוק ורענן. אני חייב לומר שזו הייתה אחת הארוחות הטעימות שאכלתי בחיי. מתובל בצורה מושלמת ומבושל להפליא. זה רק מראה שהמקומיים באמת יודעים הכי טוב. וזה טוב לרדת מהשביל כשאתה בוחן יעד חדש בחופשת הבישול שלך.

Sri Lanka curry
קארי של ג’וני

אל תדפוק עד שתנסה!

לפעמים כשנוסעים אנו מוצאים עצמנו דבקים במה שאנחנו יודעים. נראה שלכל עיר אקזוטית יש מקדונלדס ולפעמים סיפורי אימה של חברים ובני משפחה, או שמתעמת עם סרטי מזון תיעודיים בנטפליקס נותן לנו את הלך הרוח שלנסות משהו חדש ולא מוכר זה איכשהו יגרום לנו לחלות ולהרוס את הטיול. אבל הדבר הטוב ביותר שיש מדריך מקומי, כמו שאתה עושה עם הרוב המכריע של טיולי On The Go Tours, הוא שהם מכירים את כל המקומות הטובים ביותר לאכול ולשתות, ומבטיחים שתפיק באמת את המיטב מהיעד שלך.

אם אתה חובב אוכל ויש לך חופשת בישול בראש, אז למה שלא תעבור לדף חגי בישול וחוויות אוכל כדי ללמוד עוד ולהתחיל לתכנן את ההרפתקה שלך?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

תגובות פייסבוק

תגובות חשבון וורדפרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שוק ההון